⇡ Hopp til meny

Årsrapport 2016

a a a

For å endre størrelse på tekst:

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på "+" for å forstørre eller "-" for å forminske.

Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på "+" for å forstørre eller "-" for å forminske.

my homework.com

Januar: Vålandstårnet åpnet

Tirsdag 5. januar kunne endelig det nyrestaurerte Vålandstårnet åpnes for publikum. Dører, vinduer og balkonger er restaurert, gammelt puss er fjernet fra innsiden og utsiden av tårnet, og nytt kjøkken er montert. I mars var det klart for første søndagskafé.

Les mer på stavanger.kommune.no

 

 

Februar: Almetrær med sjelden mose på flyttefot

To store, gamle almetrær med sjelden mose måtte forlate Bybergstykket i Bjergsted. Kommunen fant et nytt hjem for dem i RudlåparkenDe to almetrærne skal få god plass til å utvikle rotsystemet og skal i tillegg sikres med stålvaiere, der de skal stå i Rudlå-skråningen.

Les mer på stavanger.kommune.no

 

Mars: Gode naboer møttes på Ledaal

Sjelden har stemningen stått mer i taket på ærverdige Ledaal enn da over 80 små og store beboere fra Soltun borettslag var invitert til nabofest. Bakgrunnen for festen og nabolagskampanjen #heinabo var Stavangers deltakelse i Europarådets program Intercultural Cities (ICC).

Les mer på stavanger.kommune.no

 

April: Sentrumsplanen

Den nye sentrumsplanen inneholder mange forslag til endringer i sentrum og var på høring i 2016. Det var et stort engasjement rundt prosessen. I tillegg til sosiale medier tok kommunen i bruk og nye måter for å involvere innbyggere og andre berørte aktører, blant annet digitale virkemidler som VR-briller.

Les mer på stavanger.kommune.no

 

Mai: Finnøy, Rennesøy og Stavanger enige om ny kommune

Tirsdag 10. mai signerte Finnøy, Rennesøy og Stavanger en intensjonsavtale i forbindelse med arbeidet mer kommunereformen. Avtalen gir et bilde av hvilke mål og intensjoner som ligger til grunn for etableringen av den nye kommunen.

Les mer på stavanger.kommune.no

Juni: Åpnet landets største skatepark

Etter en rekordrask byggeperiode, med byggestart i desember 2015, var skateparken endelig klar til åpning. Nye Tasta skatepark er den største i sitt slag i landet allerede etter at første byggetrinn på 4700 kvadratmeter nå er ferdig. Siste helgen i juli gikk NM av stabelen i parken.

Les mer på stavanger.kommune.no

Juli: 22. juli – fem år etter

I anledning femårsmarkeringen av 22. juli viste byarkivet fram noe av minnematerialet som ble samlet inn i Stavanger. Her kunne publikum finne eksempler på både tegninger, ord og gjenstander folk la fra seg til minne om de drepte.

Les mer på stavanger.kommune.no

August: Nytt overdoseprosjekt

På Verdens overdosedag 31. august åpnet helseminister Bent Høie «Nalokson nesesprayprosjekt» i Stavanger og Sandnes. Motgiften nalokson deles ut som nesespray til brukere og lavterskeltilbud i Sandnes og Stavanger. Den redder liv og gir brukerne mulighet til å redde hverandre.

Les mer på stavanger.kommune.no

September: Vått på Torget

I forbindelse med Obstfelders 150-års jubileum var byens barnehagebarn invitert til torget den 14. september. Med litt hjelp fra brannvesenet ble det lek med vann, lyd og Obstfelder-diktet «Regn (Impromptu).»  Barna framførte også stykket «Lyden av vann» sammen med musikere og kunstnere.

Les mer på stavanger.kommune.no

Oktober: Skapte nye løsninger med åpne data

Hva med en app som viser lekeplasser og turmuligheter i Stavanger? Det var en av mulighetene som ble presentert da kommunens hackaton, Hack4Stavanger, ble arrangert for første gang. Kommunens åpne data lå til grunn for idékonkurransen.

Les mer på stavanger.kommune.no

 

November: Landets første sykkelprioriterte gate 

Fredag 25. november ble ferdigstillelsen av landets første sykkelprioriterte gate markert. Rødfargen og sykkelsymbolene er tydelige signal om at det ferdes mange syklister i denne gaten, og erfaringene viste raskt at biler tar mer hensyn enn tidligere.

Les mer på stavanger.kommune.no

 

Desember: Stavangerregionen del av europeisk helseøkosystem

Stavangerregionen fikk i desember status som referanseregion gjennom EUs innovasjonspartnerskap for aktiv og sunn aldring (EIP AHA). Regionen blir med dette synliggjort i Europa som en helseregion det kan være attraktivt å samarbeide med. Partnerskapsarbeidet støtter opp om kommunens strategi Leve HELE Livet og Strategiplan for implementering av velferdsteknologi.

Les mer på stavanger.kommune.no